Klimatyczne Walentynki 14 lutego w Folwarku Wąsowo, w pięknych zabytkowych wnętrzach Źrebięciarni przy kominku i pysznym jedzeniu przygotowanym przez naszego Szefa kuchni z najlepszych produktów regionu i eko gospodarstwa.
Wybierz się na pyszną kolację i zostań na noc w odrestaurowanych pokojach poddasza Stajni.
*
Zacznijcie od źródeł smaku prosto z naszych pól
Carpaccio z buraka z orzechami i kozim serem
*
Potem sięgnijcie po to co najlepsze zimą w Folwarku
Krem z topinamburu i pasternaka z pietruszkowym pesto
*
Następnie podążajcie za swoim smakiem i wybierzcie swoje ulubione danie
Pieczone udko kaczki z dodatkiem wina i żurawiny
podawane z domowymi pyzami i buraczkami z jabłkami
Sandacz z pieca na liściach szpinaku
podawany z pieczonymi ziemniakami w ziołach
Filet z kurczaka na warzywach
podawany z kremowym sosem i karmelizowanymi orzechami
Tagliatelle z liśćmi młodego szpinaku, serem gorgonzola i orzechami włoskimi
*
Potem delektujcie się słodką chwilą
Panna Cotta z musem truskawkowym
Cała kolacja w towarzystwie wytrawnego czerwonego wina Rondo z polskiej Winnicy Jadwiga.
To wino o intensywnej ciemnopurpurowej barwie, świeżym owocowym charakterze.
Dodatek Cabernet Cortis i kontakt z francuskim dębem uzupełnił smak
o nuty korzenne, dymne i pieprzowe.
*
Cena: 130 zł od Pary
*
Noc w odrestaurowanym pokoju na poddaszu Stajni z najlepszym śniadaniem
z butelką szampana lub prosecco
Cena: 350 zł od Pary
Chcesz spędzić z ukochaną osobą czas w naszym Folwarku?
Napisz lub zadzwoń do nas i zarezerwuj stolik:
folwark@folwarkwasowo.pl 515 168 302