Od 2011 roku należymy do sieci Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska. W 2003 roku rozpoczęliśmy uprawę ekologiczną warzyw – najpierw na potrzeby własne i przyjaciół. Duży popyt na zdrowe warzywa bez chemii zachęcił nas do powiększenia areału, a tym samym do poszerzenia oferty.
Uprawa ekologiczna zajmuje dziś 15 hektarów, zawiera kilkadziesiąt pozycji warzyw, owoców i ziół. Od lata 2012 roku wąsowskie warzywa dodatkowo wyróżnia certyfikat ekologiczny. W ramach naszej produkcji przetwarzamy ekologiczne warzywa na tradycyjne przetwory.
W listopadzie 2015 r. zostaliśmy nagrodzeni przez Marszałka Województwa jako najlepszy obiekt agroturystyczny w Wielkopolsce.
20 kwietnia 2016 r. z rąk Generalnego Konserwatora Zabytków otrzymaliśmy wyróżnienie w konkursie Zabytek Zadbany w kategorii Architektura Przemysłowa i Dziedzictwo Techniki za przeprowadzone prace konserwatorskie i adaptacyjne Źrebięciarni.
Dumni z tych wyróżnień cały czas idziemy do przodu, ani na chwilę nie osiadając na laurach.