fbpx

. Kontakt



    Jesień w Folwarku
    Szykujemy dla Was kilka wyjątkowych spotkań tej jesieni.

     

    20 października – Kolacja Degustacyjna „Dary Lasu”

    Nasz Szef Kuchni Piotr Markowski zaprasza w kulinarną podróż poprzez leśne smaki. Najlepsze mięsa otoczeniu aromatycznych grzybów i owoców to główne składniki pięciodaniowego menu degustacyjnego. A do tego polskie wina.

    START: 18:00
    Do kolacji zostanie skomponowana specjalna karta win, wraz z opieką profesjonalnego sommeliera .
     
    MENU
     
    Przystawka
    Tatar z sarny z marynowanymi rydzami, piklowanym topinamburem i szalotką.
    Zupa
    Krem borowikowy z terriną z dzika, prażonymi orzechami laskowymi i oliwą tymiankową.
     
    Pierwsze danie
    Przepiórka nadziewana suszonymi morelami, zapiekanym puree ziemniaczano-dyniowym i sosem z dzikiej róży, czerwonej cebuli i rozmarynu.
     
    Drugie danie
    Comber z daniela z kaszą orkiszową, tatarem z buraka, jabłek i chrzanu i sosem z owoców czarnego bzu.
     
    Deser
    Mus z rokitnika z gruszką gotowaną w białym winie.
    Nalewka z pędów sosny
     
    Cena menu: 150 zł / osoba
    W cenie: woda, kawa, herbata
     
    Opcje wegetariańskie na życzenie (przy wcześniejszej rezerwacji)
    Wymagana rezerwacja / Liczba miejsc ograniczona
    515 168 302
     
    KOLEJNE WYDARZENIA:
     
    10 listopada – GĘSINA na św. Marcina
    Nawiązując do tradycji Wielkopolski zapraszamy Was na wyjątkową kolację z gęsiną w roli głównej w autorskiej aranżacji naszego Szefa Kuchni Piotra Markowskiego. Smakowite dania w towarzystwie wykwintnych polskich win i dobrej muzyki.
    Chcę być na wydarzeniu