Jesień w Folwarku
Szykujemy dla Was kilka wyjątkowych spotkań tej jesieni.
20 października – Kolacja Degustacyjna „Dary Lasu”
Nasz Szef Kuchni Piotr Markowski zaprasza w kulinarną podróż poprzez leśne smaki. Najlepsze mięsa otoczeniu aromatycznych grzybów i owoców to główne składniki pięciodaniowego menu degustacyjnego. A do tego polskie wina.
Do kolacji zostanie skomponowana specjalna karta win, wraz z opieką profesjonalnego sommeliera .
Tatar z sarny z marynowanymi rydzami, piklowanym topinamburem i szalotką.
Zupa
Krem borowikowy z terriną z dzika, prażonymi orzechami laskowymi i oliwą tymiankową.
Przepiórka nadziewana suszonymi morelami, zapiekanym puree ziemniaczano-dyniowym i sosem z dzikiej róży, czerwonej cebuli i rozmarynu.
Comber z daniela z kaszą orkiszową, tatarem z buraka, jabłek i chrzanu i sosem z owoców czarnego bzu.
Mus z rokitnika z gruszką gotowaną w białym winie.
Cena menu: 150 zł / osoba
W cenie: woda, kawa, herbata
Opcje wegetariańskie na życzenie (przy wcześniejszej rezerwacji)
Wymagana rezerwacja / Liczba miejsc ograniczona
10 listopada – GĘSINA na św. Marcina
Nawiązując do tradycji Wielkopolski zapraszamy Was na wyjątkową kolację z gęsiną w roli głównej w autorskiej aranżacji naszego Szefa Kuchni Piotra Markowskiego. Smakowite dania w towarzystwie wykwintnych polskich win i dobrej muzyki.