Bez względu na to, czy planujesz spotkanie rodzinne, firmowe czy wypad za miasto, w Folwarku Wąsowo znajdziesz to, czego szukasz. Przygotowaliśmy dla Ciebie klika wariantów, z których możesz wybrać najbardziej pasujący do Twoich oczekiwań, a następnie dostosować go do swoich potrzeb.
Zorganizuj szkolenie firmowe, uroczystą kolację, warsztaty kulinarne czy większe spotkanie biznesowe w jednym z naszych zabytkowych budynków. Zapewniamy bazę noclegową, zaplecze sanitarne oraz pełną ofertę gastronomiczną.
Serwowane potrawy przygotowywane są w oparciu o produkty pochodzące z naszych upraw ekologicznych, a także od lokalnych dostawców i producentów.
Proponujemy również spotkania plenerowe. Na pięciohektarowym dziedzińcu znajdzie się miejsce na grill, rodzinny piknik dla pracowników czy spotkania w mniejszym gronie.
Obiekt oddalony jest o 45 km od Poznania, 9 km od Nowego Tomyśla, z wygodnym dojazdem autostradą A2.
Skorzystaj z nieograniczonych możliwości, jakie dają Ci tereny Folwarku Wąsowo.
Jesteśmy przygotowani na wizytę każdego typu większej zorganizowanej grupy – warsztaty kulinarne, warsztaty jogi czy plener fotograficzny.
Daj nam znać, czego potrzebujesz, a dostosujemy Folwark do Twoich oczekiwań.
Impreza rodzinna inna niż zwykle? Nic trudnego!
Nie ma znaczenia, czy planujesz urodziny, komunię, rocznicę czy przyjęcie na luzie.
W Folwarku Wąsowo bez problemu zorganizujesz imprezę, o której myślisz. W zależności od potrzeb zapewniamy stoły dla gości, przestrzeń taneczną czy miejsce na świeżym powietrzu.
Degustacja nalewek własnej produkcji (m.in. wiśniowa, gruszkowa, malinowa, z pędów sosny, żurawinowo-imbirowa, różana)
Stół do piłkarzyków oraz do tenisa stołowego
Przejażdżka bryczką (po wcześniejszym zamówieniu)
Rowery do wypożyczenia (liczne trasy rowerowe w okolicy)
Spacer z przewodnikiem po Folwarku, urozmaicony ciekawostkami na temat historii ponad 150-letniego obiektu, przybliżenie obecnej działalności – uprawy ekologiczne, przetwórstwo, agroturystyka. Spacer może zakończyć się ogniskiem, ze szklaneczką aromatycznego, korzennego wina grzanego.
Masz ochotę na aktywny wypoczynek? Wspaniale! Weź udział w naszym queście, czyli specjalnym zadaniu wymagającym sprawności umysłu. Ukończą je tylko najlepsi. Podejmiesz się?
SZCZEGÓŁY
Do dyspozycji gości sala na parterze z barem i klimatycznym kominkiem oraz przestronna, urokliwa sala na piętrze.
Obiekt zabytkowy, całkowicie odrestaurowany, z profesjonalnym zapleczem kuchennym oraz sanitarnym. Sala murowana z kamienia, z drewnianą więźbą dachową i dużą sceną przystrojoną balotami słomy (wymiary Stodoły: 14 m x 37 m, pow. 500 m2)
Plac w kształcie prostokąta o wyrównanym terenie, otoczony budynkami folwarcznymi, miejsce na ognisko, wiata w razie niepogody
Noclegi w odrestaurowanych, zabytkowych budynkach
SZCZEGÓŁY
Zupa
Krem z dyni prowansalskiej z prażonymi pestkami słonecznika
Danie główne 2 porcje/os. (dania podane na półmiskach)
Filet z kurczaka zapiekany ze szparagami w delikatnym sosie
miodowo-musztardowym
Zraz po staropolsku ze schabu
Pierś z kaczki duszona w wędzonych śliwkach i jabłkach z ogrodu Folwarku
Dorsz pieczony na liściach szpinaku
Dodatki- 1,5 porcji/os.
Ziemniaki z koperkiem
Ziemniaki zapiekane z tymiankiem
Aromatyczny sos z pieczenia zrazów
Warzywa sezonowe gotowane (brukselka i marchewka) polane masłem
Buraczki wąsowskie
Deser
Szarlotka z wąsowskich jabłek z lodami waniliowymi
Napoje
Kawa/herbata do deseru
Woda mineralna z miętą i cytryną