fbpx

. Kontakt



    Zapraszamy na coroczne święto Gęsi i Rogala Marcińskiego

    Startujemy 10 listopada – GĘSINA na św. Marcina
    Dodatkowa kata menu będzie obowiązywać przez kolejne 5 weekenów, aż do 9 grudnia!

    Nawiązując do tradycji Wielkopolski zapraszamy Was na wyjątkowe menu z gęsiną w roli głównej w autorskiej aranżacji naszego Szefa Kuchni Piotra Markowskiego. Smakowite dania w towarzystwie wykwintnych bidynamicznych i ekologicznych win.

    MENU

    Przystawka.

    Półgęsek od Renaty Osojcy z musem z suszonych śliwek i marynowaną dynia piżmowa

    Zupa.

    Żurek owsiany z ziemniakami i kiełbasą z gęsi

    Pierwsze danie.

    Gęsie żołądki z gruszką gotowaną w soku z żurawiny i chipsami ze skorzonery puree z pietruszki

    Drugie danie.

    Pieczone udko z gęsi z kopytkami z pasternakiem, sosem jabłkowym i buraczkami z miodem

    Deser.

    Ciasto półfrancuskie z białym makiem, bakaliami i kandyzowana pigwa

    Wymagana rezerwacja / Liczba miejsc ograniczona
    501 254 023

    Chcę być na wydarzeniu