Zapraszamy na coroczne święto Gęsi i Rogala Marcińskiego
Startujemy 10 listopada – GĘSINA na św. Marcina
Dodatkowa kata menu będzie obowiązywać przez kolejne 5 weekenów, aż do 9 grudnia!
Nawiązując do tradycji Wielkopolski zapraszamy Was na wyjątkowe menu z gęsiną w roli głównej w autorskiej aranżacji naszego Szefa Kuchni Piotra Markowskiego. Smakowite dania w towarzystwie wykwintnych bidynamicznych i ekologicznych win.
MENU
Przystawka.
Półgęsek od Renaty Osojcy z musem z suszonych śliwek i marynowaną dynia piżmowa
Zupa.
Żurek owsiany z ziemniakami i kiełbasą z gęsi
Pierwsze danie.
Gęsie żołądki z gruszką gotowaną w soku z żurawiny i chipsami ze skorzonery puree z pietruszki
Drugie danie.
Pieczone udko z gęsi z kopytkami z pasternakiem, sosem jabłkowym i buraczkami z miodem
Deser.
Ciasto półfrancuskie z białym makiem, bakaliami i kandyzowana pigwa
Wymagana rezerwacja / Liczba miejsc ograniczona
501 254 023