Jak co roku proponujemy Państwu catering Świąteczny 2024, ale tym razem
ZAMÓWIENIA PRZYJMUJEMY PRZEZ NASZ SKLEP INTERNETOWY
Z zamówieniami ruszamy od 04.12
Zamówienia przyjmujemy do 15 grudnia – niedziela.
Aby nie ominęła Państwa nasza oferta, najlepiej dopisać się do naszej bazy stałych klientów. Wyślij swój adres mailowy do Restauracji Źrebięciarnia restauracja@folwarkwasowo.pl
Co pojawi się na pewno w naszym cateringu?
Wędliny i specjały z dziczyzny
wędzone i przygotowane w Folwarku Wąsowo
Kiełbasa z dzika wędzona w dymie olchowym z Folwarku Wąsowo
Półgęsek świąteczny wędzony z dymie olchowym
Polędwiczka wieprzowa wędzona w dymie olchowym
Schab tradycyjny wędzony w dymie olchowym
Pieczony pasztet z karpia z suszonymi owocami
Delikatne rillettes z gęsi
Kremowe pate z gęsich wątróbek
Karp w galarecie z warzywami w słoiczku
Świąteczne ryby
Karp w galarecie z warzywami w słoiczku
Roladki z sandacza na zimno z ziołowym nadzieniem
Śledź po wielkopolsku z żurawiną, bio cebulą i jabłkiem
Śledź po kaszubsku z pomidorami
Świąteczna pasta z warzyw i łososia
Deska serów
Ser owczy 100% Knyf – długo dojrzewający z kozieradką
Ser owczy 100% Sznytka – ser typu feta
Ser krowi typu ricotta, podwędzany z Cichej Góry
Ser owczy 100% Cymes – camembert
Ser owczy 100% Zynder – ser typu halloumi
Zupy Szefa Kuchni
Barszcz wąsowski eko
Zupa rybna zabielana z pulpetami z lina
Zupa grzybowa
Rosół z wielu mięs (wołowina, indyk, perliczka, gęś)
Potrawy wigilijne na ciepło
Pierogi z pieca piekarskiego z kaszą gryczaną i grzybami leśnymi
Uszka z pieca piekarskiego z grzybami leśnymi
Paszteciki z kapustą i pieczarkami do barszczu
Kotlety z lina
Raguot z borowików i warzyw
Bigos wegański z grzybami
Rolada z karpia w zalewie winnej z warzywami julienne
Pierogi z kapustą i grzybami
Świąteczny obiad
Puszyste kotlety z karpia i eko ziemniaków
Świąteczne ragoût z borowików i warzyw
Stroganow z boczniaków i jesiennych warzyw
Lekki wegański bigos z grzybami i suszonymi morelami
Rolada z karpia w zalewie winnej z warzywami julienne
Krokiety z karpia
Pulpety z indyka w kremowym sosie grzybowym
Segedyński gulasz z wieprzowiny z papryką i pomidorami
Klasyczny de volaille z masłem
Pieczone kacze udka w jabłku
Polik wołowy duszony w czerwonym winie
Delikatna galantyna z królika
Zraz z szynki dzika z ogórkiem kiszonym i słoniną
Rolada z wieprzowiny faszerowana kasztanami, orzeszkami pinii i rodzynkami
Stek wołowy z sosem porzeczkowym
Dodatki
Ciemny sos do kaczki
Kremowy sos grzybowy
Kopytka wąsowskie z eko ziemniaków
Modra kapusta gotowana w czerwonym winie z owocami
Pieczone eko buraki glazurowane w soku z żurawiny
Coś na słodko
Skoncentrowany kompot wigilijny z suszonych owoców
Suszona żurawiną z cytryną i imbirem
Śliwka w rumie z zimowymi przyprawami
Wytrawna pigwa w syropie
Soczysta wiśnia w whisky
DOPISZ SIĘ DO NASZEJ BAZY KLIENTÓW
Jesteście Państwo zainteresowani naszą ofertą?
Prosimy o dopisanie się do naszej bazy klientów, aby otrzymać ofertę bezpośrednio na maila. Wyślij swój adres mailowy do Restauracji Źrebięciarnia restauracja@folwarkwasowo.pl
Zamówienia przyjmujemy wyłącznie przez nasz sklep internetowy www.wasowskapaczka.pl
POTWIERDZENIEM PRZYJĘCIA zamówienia jest dokonanie wpłaty oraz mail zwrotny z Folwarku Wąsowo.
DOSTAWA i ODBIÓR
Dostawy:
Miasta objęte dostawą: Poznań, Nowy Tomyśl, Opalenica, Wolsztyn, Buk
Poniedziałek – 23 grudnia
Obiory osobiste:
Poniedziałek – 23 grudnia (POZNAŃ i WĄSOWO)
Jesteśmy przygotowani materiałami i ludźmi, tak by zrealizować Państwa zamówienia. Ilość niektórych produktów jest ograniczona (wędliny wędzone, produkty od lokalnych producentów). W przypadku wyczerpania limitu na dany produkt, zostaniecie Państwo o tym powiadomieni przed potwierdzeniem przyjęcia zamówienia. Prosimy mieć na uwadze to, że sytuacja może się zmienić i że będziemy zmuszeni zamknąć przyjmowanie zamówień wcześniej lub ograniczyć ilość przyjętych zamówień z dostawą do domu. W takiej sytuacji decydować będzie kolejność składanych zamówień.