fbpx

. Kontakt



    Jak co roku proponujemy Państwu catering Świąteczny 2023

    Z zamówieniami ruszamy od 27 listopada.

    Zamówienia przyjmujemy do 11 grudnia – poniedziałek.

    Aby nie ominęła Państwa nasza oferta, najlepiej dopisać się do naszej bazy stałych klientów. Wyślij swój adres mailowy do Restauracji Źrebięciarnia restauracja@folwarkwasowo.pl

    Co pojawi się na pewno w naszym cateringu?

    Wędliny i specjały z dziczyzny
    wędzone i przygotowane w Folwarku Wąsowo
    Kiełbasa z daniela wędzona w dymie olchowym
    Półgęsek wędzony
    Polędwiczka wieprzowa wędzona
    Schab wędzony w dymie olchowym
    Pieczony pasztet z dziczyzny
    Pieczony pasztet z soczewicy z suszonymi owocami i kaszą gryczaną
    Konfitura z gruszki i żurawiny – do serów, pasztetów, wędlin

    Świąteczne ryby
    Roladki z łososia na zimno z ziołowym nadzieniem
    Śledź z bio żurawiną, bio cebulą i wąsowskim jabłkiem
    Świąteczna pasta z warzyw i łososia

    Deska serów
    Ser owczy 100% Knyf – długo dojrzewający z kozieradką
    Ser owczy 100% Sznytka – ser typu feta
    Ser krowi typu ricotta, podwędzany z Cichej Góry
    Ser owczy 100% Cymes – camembert
    Ser owczy 100% Zynder – ser typu halloumi

    Zupy Szefa Kuchni
    Barszcz wąsowski eko
    Zupa rybna zabielana z pulpetami z lina
    Zupa grzybowa
    Rosół z wielu mięs (wołowina, indyk, perliczka, gęś)

    Potrawy wigilijne na ciepło
    Pierogi z pieca piekarskiego z kaszą gryczaną i grzybami leśnymi
    Uszka z pieca piekarskiego z grzybami leśnymi
    Paszteciki z kapustą i pieczarkami do barszczu
    Kotlety z lina
    Raguot z borowików i warzyw
    Bigos wegański z grzybami
    Rolada z karpia w zalewie winnej z warzywami julienne
    Pierogi z kapustą i grzybami

    Świąteczny obiad
    Pulpety z indyka w sosie grzybowym
    Pieczone duże udka z kaczki
    Królik w warzywach (udko)
    Łopatka wołowa duszona w czerwonym winie
    De volaille

    Dodatki
    Ciemny sos do kaczki
    Pyzy na parze
    Modra kapusta gotowana w czerwonym winie z owocami
    Pieczone eko buraki glazurowane w soku z żurawiny
    Chleb świąteczny żytni na zakwasie z orzechami i żurawią
    Chleb razowy żytni naturalny

    Coś na słodko
    Kompot wigilijny z suszonych owoców/ baza do rozcieńczenia
    Śliwka w rumie z zimowymi przyprawami – aromatyczny dodatek do herbat
    Pigwa w syropie – do deserów, ciast, makiełek
    Wiśnia w whisky – do gorącej czekolady, herbaty, deserów, piernika
    Torcik Chrupiąca Trufla
    Piernik z powidłami Szymona
    Makowiec Szymona
    Kremowy sernik
    Ciastka korzenne razowe na miodzie i bakaliach

    Arkusz zamówienia Catering Świąteczny 2023

    DOPISZ SIĘ DO NASZEJ BAZY KLIENTÓW

    Jesteście Państwo zainteresowani naszą ofertą?

    Prosimy o dopisanie się do naszej bazy klientów, aby otrzymać ofertę bezpośrednio na maila. Wyślij swój adres mailowy do Restauracji Źrebięciarnia restauracja@folwarkwasowo.pl

    ZAMÓWIENIA

    Zamówienia przyjmujemy wyłącznie pod numerem 789 221 896 lub na maila restauracja@folwarkwasowo.pl

    POTWIERDZENIEM PRZYJĘCIA zamówienia jest mail zwrotny z Folwarku Wąsowo wraz z podaniem wartości zamówienia

    potwierdzeniem Państwa zamówienia do realizacji będzie wpłata zaliczki lub całej wartości zamówienia.

     


    DOSTAWA i ODBIÓR

    Dostawy:

    Realizacja zamówień z dostawą do domu jest realizowana dla zamówień powyżej 300 zł – dzień dostawy zostanie ustalony na podstawie planu rozwozów i podany Państwu z wyprzedzeniem. 

    Miasta objęte dostawą:  Poznań, Nowy Tomyśl, Opalenica, Wolsztyn, Buk

    Czwartek – 21 grudnia w godzinach popołudniowych

    Piątek – 22 grudnia cały dzień

    Obiory osobiste: 

    Przy zamówieniu proszę o wskazanie dnia, miejsca i godziny odbioru zamówienia.

    Jesteśmy przygotowani materiałami i ludźmi, tak by zrealizować Państwa zamówienia. Ilość niektórych produktów jest ograniczona (wędliny wędzone, produkty od lokalnych producentów). W przypadku wyczerpania limitu na dany produkt, zostaniecie Państwo o tym powiadomieni przed potwierdzeniem przyjęcia zamówienia. Prosimy mieć na uwadze to, że sytuacja może się zmienić i że będziemy zmuszeni zamknąć przyjmowanie zamówień wcześniej lub ograniczyć ilość przyjętych zamówień z dostawą do domu. W takiej sytuacji decydować będzie kolejność składanych zamówień.

    Chcielibyśmy przy odbiorach osobistych ograniczyć ilość osób w jednej godzinie do minimum, dlatego godziny odbioru będą ustalane indywidualnie z Państwem, biorąc pod uwagę Wasze życzenia. Mamy nadzieję, że spotka się to z Państwa zrozumieniem.

    UWAGA! Proszę pamiętać, że potwierdzeniem przyjęcia zamówienia jest mail zwrotny z Folwarku, a potwierdzeniem realizacji jest wpłata zaliczki lub całości wartości zamówienia.

     Jeśli mail nie dotrze do 3 dni roboczych prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem 789 221 896.

     

    POBIERZ ARKUSZ ZAMÓWIENIA

    Chcę być na wydarzeniu