Święta Wielkanocne tuż tuż!
To idealny moment, by sprawdzić, co w tym roku dla Was przygotowaliśmy 🙂
Śniadanie Wielkanocne
Szynka wędzona w dymie olchowym z Folwarku Wąsowo Schab wędzony w dymie olchowym z Folwarku Wąsowo 47 zł
Pieczona pierś z kaczki z Folwarku Wąsowo 43 zł
Pasta z wędzonego dorsza i serka labneh 26 zł
Pasztet pieczony z królika od Słomińskiego z Kaszczoru 43 zł
Roladki z kurczaka z ziołowym omletem 33 zł
Złoty pasztet z soczewicy z pistacjami 35 zł
Konfitura z czerwonej cebuli i jabłek do serów i pasztetów 24 zł
Śledź z cebulką w śmietanie szczypiorkowej
Śledź po wielkopolsku z ogórkiem, cebulą i jabłkiem 45 zł
Pesto z jarmużu z orzechami włoskimi i serem owczym 25 zł
Ćwikła eko 15 zł
Przysmaki od lokalnych producentów
Kiełbaski delikatesowe z szynki 29 zł
Kabanosy jak dawniej od Słomińskiego z Kaszczoru 28 zł
Kiełbasa biała parzona od Słomińskiego z Kaszczoru 29 zł
Ser owczy 100 % Knyf półtwardy z kozieradką o wyraźnie orzechowym aromacie 35 zł
Ser owczy 100% Zielony Rojber – ser kwasowo-podpuszczkowy z czosnkiem niedźwiedzim 23 zł
Ser krowi typu ricotta, podwędzany z Cichej Góry 33 zł
Ser owczy 100% Sznytka – ser typu feta 25 zł
Chleb pradawny z Piekarni Nowaczyk w Dopiewie (długo dojrzewające ciasto z pradawnych odmina zbóż: płaskurki, samopszy, orkiszu, durum i żyta). Przygotowany na 2 zakwasach – żytnim i orkiszowym 22 zł
Jajka certyfikowane ekologiczne EkoZagroda 20 zł
Zestaw do święconki – babeczka, chlebek i mazurek z Piekarni Nowaczyk w Dopiewie 25 zł
Zupy Szefa Kuchni
Rosół z wielu mięs i eko warzyw (perliczka, wołowina i indyk) 36 zł
Żurek z białą kiełbasą od Słomińskiego, eko ziemniakami i chrzanem 30 zł
Chleb do żurku z Piekarni Kucz z Nowego Tomyśla 12 zł
Barszcz biały z chrzanem i golonką 41 zł
Zupa chrzanowa wegetariańska 34 zł
Świąteczy obiad
Pieczone udko z kaczki 59 zł
Zraz wieprzowy z wędzoną słoniną i kiszonym ogórkiem 44 zł
Cielęcina w sosie chrzanowym 51 zł
Pulpety z cielęciny w sosie koperkowym 53 zł
Wołowina w sosie winno-pieprzowym we włoskim stylu 53 zł
De volaille z masłem 40 zł
Strogonow z boczniaków z whisky 39 zł
Bigos wegański 37 zł
Dodatki
Ciemny sos wołowo-wieprzowy do kaczki, pyz i kopytek 31 zł
Ziołowe kluseczki półfrancuskie (do rosołu, białego barszczu, pulpetów z cielęciny) 21zł
Kopytka z naszych eko ziemniaków 24 zł
Modra kapusta gotowana w czerwonym winie 35 zł
Pyzy z Piekarni Nowaczyk w Dopiewie 22 zł
Coś na słodko
Kremowy sernik folwarkowy 52 zł
Migdałowo-pomarańczowe ciasto wielkanocne z Folwarku (bezglutenowe) 48 zł
Czekoladowa babka bezglutenowa na migdałach i orzechach z Folwarku (bezglutenowe) 54 zł
Babka Panettone z Piekarni Nowaczyk w Dopiewie – unikalne ciasto drożdżowe na maśle z waniliową nutą, wytwarzane tradycyjną, rzemieślniczą metodą „podmłody”, wzbogacone rodzynkami, oraz skórką z pomarańczy i cytryn 48 zł
Jak zamówić? Napisz lub zadzwoń. Otrzymasz arkusz zamówienia. Wypełnij go i odeślij do nas, a później ciesz się cudownymi Świętami!
Zamówienia przyjmujemy telefonicznie 511 470 499 lub na maila restauracja@folwarkwasowo.pl
do dnia 24.03.2024 (NIEDZIELA)
POTWIERDZENIEM PRZYJĘCIA zamówienia jest mail zwrotny z Folwarku Wąsowo wraz z podaniem wartości zamówienia
Arkusz do składnia zamówień – POBIERZ klikając na link Arkusz Zamówienia Catering Wielkanocny 2024
DOSTAWA i ODBIÓR
Dostawy:
DOSTAWA i ODBIÓR
Dostawy: Realizacja zamówień z dostawą do domu jest realizowana
dla zamówień powyżej 300 zł – dostawy i odbiory osobiste 29 MARCA
Możliwość dostaw i odbiorów osobistych w czwartek 28 MARCA po uprzednim uzgodnieniu
Miasta objęte dostawą: Poznań i okolice, Nowy Tomyśl, Opalenica,
Wolsztyn, Łęczyca, Kaszczor
DOSTAWY I ODBIORY OSOBISTE 29 MARCA
lub po uprzednim uzgodnieniu – 28 MARCA
Jesteśmy przygotowani materiałami i ludźmi, tak by zrealizować Państwa zamówienia. Ilość niektórych produktów jest ograniczona (wędliny wędzone, produkty od lokalnych producentów). W przypadku wyczerpania limitu na dany produkt, zostaniecie Państwo o tym powiadomieni przed potwierdzeniem przyjęcia zamówienia.
UWAGA! Proszę pamiętać, że potwierdzeniem przyjęcia zamówienia jest mail zwrotny z Folwarku, a potwierdzeniem realizacji jest wpłata zaliczki lub całości wartości zamówienia.
Jeśli mail nie dotrze do 3 dni roboczych prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem 511 470 499.
ZAPRASZAMY DO SKŁADANIA ZAMÓWIEŃ