fbpx

. Kontakt



    Święta Wielkanocne tuż tuż!

    To idealny moment, by sprawdzić, co w tym roku dla Was przygotowaliśmy 🙂

    Śniadanie Wielkanocne

    Szynka wędzona w dymie olchowym z Folwarku Wąsowo Schab wędzony w dymie olchowym z Folwarku Wąsowo 47 zł

    Pieczona pierś z kaczki z Folwarku Wąsowo 43 zł

    Pasta z wędzonego dorsza i serka labneh 26 zł

    Pasztet pieczony z królika od Słomińskiego z Kaszczoru 43 zł

    Roladki z kurczaka z ziołowym omletem 33 zł

    Złoty pasztet z soczewicy z pistacjami 35 zł

    Konfitura z czerwonej cebuli i jabłek do serów i pasztetów 24 zł

    Śledź z cebulką w śmietanie szczypiorkowej

    Śledź po wielkopolsku z ogórkiem, cebulą i jabłkiem 45 zł

    Pesto z jarmużu z orzechami włoskimi i serem owczym 25 zł

    Ćwikła eko 15 zł

    Przysmaki od lokalnych producentów

    Kiełbaski delikatesowe z szynki 29 zł

    Kabanosy jak dawniej od Słomińskiego z Kaszczoru 28 zł

    Kiełbasa biała parzona od Słomińskiego z Kaszczoru 29 zł

    Ser owczy 100 % Knyf półtwardy z kozieradką o wyraźnie orzechowym aromacie 35 zł

    Ser owczy 100% Zielony Rojber – ser kwasowo-podpuszczkowy z czosnkiem niedźwiedzim 23 zł

    Ser krowi typu ricotta, podwędzany z Cichej Góry 33 zł

    Ser owczy 100% Sznytka – ser typu feta 25 zł

    Chleb pradawny z Piekarni Nowaczyk w Dopiewie (długo dojrzewające ciasto z pradawnych odmina zbóż: płaskurki, samopszy, orkiszu, durum i żyta). Przygotowany na 2 zakwasach – żytnim i orkiszowym 22 zł

    Jajka certyfikowane ekologiczne EkoZagroda 20 zł

    Zestaw do święconki – babeczka, chlebek i mazurek z Piekarni Nowaczyk w Dopiewie 25 zł

    Zupy Szefa Kuchni

    Rosół z wielu mięs i eko warzyw (perliczka, wołowina i indyk) 36 zł

    Żurek z białą kiełbasą od Słomińskiego, eko ziemniakami i chrzanem 30 zł

    Chleb do żurku z Piekarni Kucz z Nowego Tomyśla 12 zł

    Barszcz biały z chrzanem i golonką 41 zł

    Zupa chrzanowa wegetariańska 34 zł

    Świąteczy obiad

    Pieczone udko z kaczki 59 zł

    Zraz wieprzowy z wędzoną słoniną i kiszonym ogórkiem 44 zł

    Cielęcina w sosie chrzanowym 51 zł

    Pulpety z cielęciny w sosie koperkowym 53 zł

    Wołowina w sosie winno-pieprzowym we włoskim stylu 53 zł

    De volaille z masłem 40 zł

    Strogonow z boczniaków z whisky 39 zł

    Bigos wegański 37 zł

    Dodatki

    Ciemny sos wołowo-wieprzowy do kaczki, pyz i kopytek 31 zł

    Ziołowe kluseczki półfrancuskie (do rosołu, białego barszczu, pulpetów z cielęciny) 21zł

    Kopytka z naszych eko ziemniaków 24 zł

    Modra kapusta gotowana w czerwonym winie 35 zł

    Pyzy z Piekarni Nowaczyk w Dopiewie 22 zł

    Coś na słodko

    Kremowy sernik folwarkowy 52 zł

    Migdałowo-pomarańczowe ciasto wielkanocne z Folwarku (bezglutenowe) 48 zł

    Czekoladowa babka bezglutenowa na migdałach i orzechach z Folwarku (bezglutenowe) 54 zł

    Babka Panettone z Piekarni Nowaczyk w Dopiewie – unikalne ciasto drożdżowe na maśle z waniliową nutą, wytwarzane tradycyjną, rzemieślniczą metodą „podmłody”, wzbogacone rodzynkami, oraz skórką z pomarańczy i cytryn 48 zł

     

    Jak zamówić? Napisz lub zadzwoń. Otrzymasz arkusz zamówienia. Wypełnij go i odeślij do nas, a później ciesz się cudownymi Świętami!

    Zamówienia przyjmujemy telefonicznie 511 470 499 lub na maila restauracja@folwarkwasowo.pl

    do dnia 24.03.2024 (NIEDZIELA)

    POTWIERDZENIEM PRZYJĘCIA zamówienia jest mail zwrotny z Folwarku Wąsowo wraz z podaniem wartości zamówienia

     Arkusz do składnia zamówień – POBIERZ klikając na link Arkusz Zamówienia Catering Wielkanocny 2024

     


    DOSTAWA i ODBIÓR

    Dostawy:

    DOSTAWA i ODBIÓR
    Dostawy: Realizacja zamówień z dostawą do domu jest realizowana
    dla zamówień powyżej 300 zł – dostawy i odbiory osobiste 29 MARCA
    Możliwość dostaw i odbiorów osobistych w czwartek 28 MARCA po uprzednim uzgodnieniu

    Miasta objęte dostawą: Poznań i okolice, Nowy Tomyśl, Opalenica,
    Wolsztyn, Łęczyca, Kaszczor

    DOSTAWY I ODBIORY OSOBISTE 29 MARCA
    lub po uprzednim uzgodnieniu – 28 MARCA

     

    Jesteśmy przygotowani materiałami i ludźmi, tak by zrealizować Państwa zamówienia. Ilość niektórych produktów jest ograniczona (wędliny wędzone, produkty od lokalnych producentów). W przypadku wyczerpania limitu na dany produkt, zostaniecie Państwo o tym powiadomieni przed potwierdzeniem przyjęcia zamówienia.

    UWAGA! Proszę pamiętać, że potwierdzeniem przyjęcia zamówienia jest mail zwrotny z Folwarku, a potwierdzeniem realizacji jest wpłata zaliczki lub całości wartości zamówienia.

     Jeśli mail nie dotrze do 3 dni roboczych prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem 511 470 499.

    ZAPRASZAMY DO SKŁADANIA ZAMÓWIEŃ

     

     

    Chcę być na wydarzeniu