. Kontakt



    ANDRZEJKI W FOLWARKU WĄSOWO

    Rezerwacja na stoły minimum 6 osób.

    Wszystkie dania podawane są na półmiskach w stoły.

     

    MENU KOLACJA 80 zł / osobę

    Przystawki

    3 rodzaje / 3 szt. na osobę

    Podawane do stołu na półmiskach

     

    Tatar z łososia jurajskiego na grzance z chleba razowego

    Pasztet z wątróbki z indyka z konfiturą z czerwonej cebuli i agrestu

    Kotleciki gryczane z salsą z kiszonych pomidorów

     

    Drugie danie

    4 rodzaje / 2 porcje na osobę

    Podawane do stołu na półmiskach

     

    Gotowany sandacz z kremowym sosem z jarmużu

    Filet z perliczki z sosem grzybowym

    Polik wołowy duszony w czerwonym winie

    Gołąbki z kapusty włoskiej i zielonej soczewicy z sosem pomidorowym

     

    Dodatki

    Podawane do stołu na półmiskach

     

    Ziemniaki z masłem rozmarynowym

    Kopytka z pasternakiem

    Duszony topinambur w maśle ziołowym

    Marynowany burak w soku z czarnej porzeczki

    Pieczone warzywa ekologiczne z naszego ogrodu

    Jarmuż w dresingu miodowym z orzechami

     

    Deser

    Deserki w słoiczkach 2 porcje na osobę

     

    Gruszka z rokitnikiem i serkiem homogenizowanym

    Orzechowy z biszkoptem z suszonymi owocami

    Krem jogurtowy z pijaną śliwką

     

    DODATKOWO ZIMNY BUFET 40 ZŁ / OSOBĘ

    2 porcje na osobę

     

    Śledź z kwaśną śmietaną, jabłkiem i selerem

    Terina ze szczupaka z majonezem ziołowym

    Tatar wołowy z marynowanymi borowikami

    Galart cielęcy z sosem kaparowym

    Sałatka z pieczonej dyni i gruszki gotowana w soku żurawinowym

    Pieczony pasternak z pastą z orzecha włoskiego i papryki

    Smalec z gęsi

    Pasztet z dziczyzny

    Masło, Pieczywo

     

    Wino do kolacji – w tym dniu w wyjątkowych cenach.

    Rezerwacje stolików

    tel. 511 470 499

    restauracja@folwarkwasowo.pl

     

     

    Chcę być na wydarzeniu