ANDRZEJKI W FOLWARKU WĄSOWO
Rezerwacja na stoły minimum 6 osób.
Wszystkie dania podawane są na półmiskach w stoły.
MENU KOLACJA 80 zł / osobę
Przystawki
3 rodzaje / 3 szt. na osobę
Podawane do stołu na półmiskach
Tatar z łososia jurajskiego na grzance z chleba razowego
Pasztet z wątróbki z indyka z konfiturą z czerwonej cebuli i agrestu
Kotleciki gryczane z salsą z kiszonych pomidorów
Drugie danie
4 rodzaje / 2 porcje na osobę
Podawane do stołu na półmiskach
Gotowany sandacz z kremowym sosem z jarmużu
Filet z perliczki z sosem grzybowym
Polik wołowy duszony w czerwonym winie
Gołąbki z kapusty włoskiej i zielonej soczewicy z sosem pomidorowym
Dodatki
Podawane do stołu na półmiskach
Ziemniaki z masłem rozmarynowym
Kopytka z pasternakiem
Duszony topinambur w maśle ziołowym
Marynowany burak w soku z czarnej porzeczki
Pieczone warzywa ekologiczne z naszego ogrodu
Jarmuż w dresingu miodowym z orzechami
Deser
Deserki w słoiczkach 2 porcje na osobę
Gruszka z rokitnikiem i serkiem homogenizowanym
Orzechowy z biszkoptem z suszonymi owocami
Krem jogurtowy z pijaną śliwką
DODATKOWO ZIMNY BUFET 40 ZŁ / OSOBĘ
2 porcje na osobę
Śledź z kwaśną śmietaną, jabłkiem i selerem
Terina ze szczupaka z majonezem ziołowym
Tatar wołowy z marynowanymi borowikami
Galart cielęcy z sosem kaparowym
Sałatka z pieczonej dyni i gruszki gotowana w soku żurawinowym
Pieczony pasternak z pastą z orzecha włoskiego i papryki
Smalec z gęsi
Pasztet z dziczyzny
Masło, Pieczywo
Wino do kolacji – w tym dniu w wyjątkowych cenach.
Rezerwacje stolików
tel. 511 470 499
restauracja@folwarkwasowo.pl