. Kontakt



* pole wymagane

Jesień w Folwarku
Szykujemy dla Was kilka wyjątkowych spotkań tej jesieni.

 

20 października – Kolacja Degustacyjna „Dary Lasu”

Nasz Szef Kuchni Piotr Markowski zaprasza w kulinarną podróż poprzez leśne smaki. Najlepsze mięsa otoczeniu aromatycznych grzybów i owoców to główne składniki pięciodaniowego menu degustacyjnego. A do tego polskie wina.

START: 18:00
Do kolacji zostanie skomponowana specjalna karta win, wraz z opieką profesjonalnego sommeliera .
 
MENU
 
Przystawka
Tatar z sarny z marynowanymi rydzami, piklowanym topinamburem i szalotką.
Zupa
Krem borowikowy z terriną z dzika, prażonymi orzechami laskowymi i oliwą tymiankową.
 
Pierwsze danie
Przepiórka nadziewana suszonymi morelami, zapiekanym puree ziemniaczano-dyniowym i sosem z dzikiej róży, czerwonej cebuli i rozmarynu.
 
Drugie danie
Comber z daniela z kaszą orkiszową, tatarem z buraka, jabłek i chrzanu i sosem z owoców czarnego bzu.
 
Deser
Mus z rokitnika z gruszką gotowaną w białym winie.
Nalewka z pędów sosny
 
Cena menu: 150 zł / osoba
W cenie: woda, kawa, herbata
 
Opcje wegetariańskie na życzenie (przy wcześniejszej rezerwacji)
Wymagana rezerwacja / Liczba miejsc ograniczona
515 168 302
 
KOLEJNE WYDARZENIA:
 
10 listopada – GĘSINA na św. Marcina
Nawiązując do tradycji Wielkopolski zapraszamy Was na wyjątkową kolację z gęsiną w roli głównej w autorskiej aranżacji naszego Szefa Kuchni Piotra Markowskiego. Smakowite dania w towarzystwie wykwintnych polskich win i dobrej muzyki.
Chcę być na wydarzeniu