. Kontakt



* pole wymagane

Zapraszamy na coroczne święto Gęsi i Rogala Marcińskiego

Startujemy 10 listopada – GĘSINA na św. Marcina
Dodatkowa kata menu będzie obowiązywać przez kolejne 5 weekenów, aż do 9 grudnia!

Nawiązując do tradycji Wielkopolski zapraszamy Was na wyjątkowe menu z gęsiną w roli głównej w autorskiej aranżacji naszego Szefa Kuchni Piotra Markowskiego. Smakowite dania w towarzystwie wykwintnych bidynamicznych i ekologicznych win.

MENU

Przystawka.

Półgęsek od Renaty Osojcy z musem z suszonych śliwek i marynowaną dynia piżmowa

Zupa.

Żurek owsiany z ziemniakami i kiełbasą z gęsi

Pierwsze danie.

Gęsie żołądki z gruszką gotowaną w soku z żurawiny i chipsami ze skorzonery puree z pietruszki

Drugie danie.

Pieczone udko z gęsi z kopytkami z pasternakiem, sosem jabłkowym i buraczkami z miodem

Deser.

Ciasto półfrancuskie z białym makiem, bakaliami i kandyzowana pigwa

Wymagana rezerwacja / Liczba miejsc ograniczona
501 254 023

Chcę być na wydarzeniu