. Kontakt



ANDRZEJKI W FOLWARKU WĄSOWO

Rezerwacja na stoły minimum 6 osób.

Wszystkie dania podawane są na półmiskach w stoły.

 

MENU KOLACJA 80 zł / osobę

Przystawki

3 rodzaje / 3 szt. na osobę

Podawane do stołu na półmiskach

 

Tatar z łososia jurajskiego na grzance z chleba razowego

Pasztet z wątróbki z indyka z konfiturą z czerwonej cebuli i agrestu

Kotleciki gryczane z salsą z kiszonych pomidorów

 

Drugie danie

4 rodzaje / 2 porcje na osobę

Podawane do stołu na półmiskach

 

Gotowany sandacz z kremowym sosem z jarmużu

Filet z perliczki z sosem grzybowym

Polik wołowy duszony w czerwonym winie

Gołąbki z kapusty włoskiej i zielonej soczewicy z sosem pomidorowym

 

Dodatki

Podawane do stołu na półmiskach

 

Ziemniaki z masłem rozmarynowym

Kopytka z pasternakiem

Duszony topinambur w maśle ziołowym

Marynowany burak w soku z czarnej porzeczki

Pieczone warzywa ekologiczne z naszego ogrodu

Jarmuż w dresingu miodowym z orzechami

 

Deser

Deserki w słoiczkach 2 porcje na osobę

 

Gruszka z rokitnikiem i serkiem homogenizowanym

Orzechowy z biszkoptem z suszonymi owocami

Krem jogurtowy z pijaną śliwką

 

DODATKOWO ZIMNY BUFET 40 ZŁ / OSOBĘ

2 porcje na osobę

 

Śledź z kwaśną śmietaną, jabłkiem i selerem

Terina ze szczupaka z majonezem ziołowym

Tatar wołowy z marynowanymi borowikami

Galart cielęcy z sosem kaparowym

Sałatka z pieczonej dyni i gruszki gotowana w soku żurawinowym

Pieczony pasternak z pastą z orzecha włoskiego i papryki

Smalec z gęsi

Pasztet z dziczyzny

Masło, Pieczywo

 

Wino do kolacji – w tym dniu w wyjątkowych cenach.

Rezerwacje stolików

tel. 511 470 499

restauracja@folwarkwasowo.pl

 

 

Chcę być na wydarzeniu